Informatie spread

Informatie spread

Tijdens het blok visual journalism van mijn studie kregen wij de opdracht om een informatieve spread te maken aan de hand van een zelfbedacht sprookje. Aan de hand van mijn sprookje, Elena en het toverbos, heb ik deze informatieve spread ontworpen en geïllustreerd. Op deze manier krijgen de lezers meer (beeldende) informatie over het sprookje.

 

Datum: 16 juni 2022

Dorpedag poster 2022

Dorpedag poster 2022

Eindelijk kon het weer, Dorpedag 2022 was een feit. Ook dit jaar mocht ik de poster en bijbehorende Social media content ontwerpen voor dit gezellige dorpsfeest van Stichting Dorpedag Schalkwijk.

 

Datum: 3 juni 2022

Animatie BAM

bam animatie

Voor Koninklijke BAM Groep heb ik een animatie mogen ontwikkelen. Deze animatie heeft als doel het informeren van de BAM medewerkers over een nieuw intern proces genaamd FUUR; Flexplein Uniforme Uren Registratie. Dit project heeft 8 maanden gelopen en heeft geleid tot dit mooie eindresultaat.

 

Datum: 19 mei 2022

Kerstkaartje

kerstkaartje

Voor de feestdagen ontwierp ik een persoonlijke kerstkaart om een unieke, liefdevolle en persoonlijke nieuwjaarswens uit te dragen naar vrienden en familie.

 

Datum: 24 december 2021

Dorpedag poster 2021

Dorpedag poster 2021

Helaas kon Dorpedag niet doorgaan in 2021. De organisatie bedacht daarom een super leuk alternatief voor dit feestweekend. Ze organiseerde een kanotocht met muziek en een hapje en drankje onderweg. Ook dit jaar mocht ik weer de poster ontwerpen voor dit evenement van Stichting Dorpedag Schalkwijk.

 

Datum: 3 juli 2021

Slow mode

Slow mode

Als afsluiting van mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design heb ik mijn afstudeerstage voor de Provincie Noord-Brabant gedaan. Ik werkte hier een halfjaar voor het jongerenprogramma GRUTS van de erfgoedafdeling. Samen met mijn afstudeerpartner heb ik me bezig gehouden met de vraag:

 

“Hoe kan het Emmausklooster in Velp dienen als rust- en ontspanningsplek die jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit Noord-Brabant en Gelderland aanspreekt?”

 

Ons proof of concept is een programma genaamd Slow Mode. Dit programma wordt door het Emmausklooster in Velp gedraaid en is speciaal ontwikkeld voor jongeren die willen ontsnappen uit de drukte van het dagelijks leven. Het programma wordt begeleid door fysieke kaarten en audio. De audio wordt beluisterd via audiocassettebandjes en een walkman. Hieronder is een sfeervideo van het Slow Mode programma te zien.

Slow Mode is een weekprogramma voor jongeren die even willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. De deelnemers maken gebruik van kaarten die ze begeleiden door de ervaring. Deze bevatten oefeningen, de planning en activiteiten. De kaarten worden ondersteund door audiofragmenten op audiocassettebandjes. De ervaring begint thuis waar vijf dagen van tevoren de kaarten worden toegestuurd en eindigt thuis waar de deelnemers door middel van een unieke code toegang krijgen tot extra oefenmateriaal.

De deelnemers meten hun voortgang door op voorhand en achteraf een vragenlijst in te vullen via de website. Aan de hand van de antwoorden wordt een uniek Kapucijn karakter gegenereerd. Deze twee Kapucijnen kunnen naderhand met elkaar worden vergeleken.

Op het klooster zelf nemen de deelnemers deel aan verschillende activiteiten zoals tuinieren in de kloostertuin. Daarnaast worden via de kaarten meerdere oefeningen aangeboden voor in de vrije tijd. Denk hierbij aan mindfullness, meditatie of yogaoefeningen. Maar ook kaarten die de deelnemers helpen met hun telefoongebruik. Belangrijk is wel om te vermelden dat alles vrijblijvend is.

Door dit fysieke eindresultaat komen zowel de wensen van het Emmausklooster als de behoeftes van de doelgroep tot zijn recht. Het ritme en de rust van het klooster komen terug en daarnaast dient deze tool als handvaten om meer rust in het dagelijks leven aan te brengen en wordt deze op een duurzame en nostalgische manier aangereikt aan de doelgroep.

 

Datum: 2 juli 2021

Afstudeerpartner: Iris Degen

Dynamische huisstijl tramkade

Dynamische huisstijl tramkade

Voor dit schoolproject ben ik aan de gang gegaan met dynamische huisstijlen. Een dynamische huisstijl is een huisstijl die nooit helemaal hetzelfde is. Deze verandert namelijk door middel van data. Ik heb een dynamische huisstijl ontworpen voor de tramkade. Deze huisstijl verandert op basis van het bezoekersaantal. Hieronder staan een aantal voorbeelden van logocombinaties:

Deze logo’s zijn gebaseerd op een cijferreeks. Deze reeks is hieronder te zien. Zijn er bijvoorbeeld 47 bezoekers dan wordt er een logo gegenereerd dat uit twee vakjes bestaat van schuine lijnen en halve cirkels.

Onderstaand zijn een aantal mock-ups te vinden waarop een aantal mogelijkheden voor  logo’s van de tramkade weergegeven zijn.

Datum: 10 maart 2020

Voorjaar magazine fonQ

Voorjaar magazine fonQ

Tijdens mijn stage bij fonQ heb ik meegewerkt aan het voorjaar magazine. Samen met mijn collega’s van content, design en fotografie heb ik dit mooie magazine mogen samenstellen. Ik was hier verantwoordelijk voor de eerste opzet van de vormgeving samen met mijn medestagiaire. Hierbij keek ik vooral naar kleur, indeling en afbeeldingcombinaties. Dit heeft geresulteerd in een fris, vrolijk en stijlvol magazine die de klanten van fonQ bij hun bestelling geleverd krijgen.

Datum: 1 februari 2020

HR kaarten fonQ

HR kaarten fonQ

Tijdens mijn stage bij fonQ heb ik samen met mijn medestagiaire de opdracht gekregen om kaartjes te ontwerpen voor intern gebruik. Wij moesten deze kaartjes baseren op een al bestaande kaart met de vogel, ontworpen door een ex-stagaire van fonQ.

 

Voordat we bij de definitieve kaarten kwamen, heb ik individueel een eerste reeks kaarten ontworpen. Ik heb hier producten van fonQ geïllustreerd in dezelfde stijl als de bestaande kaart met de vogel. Deze zijn hieronder te zien:

Mijn medestagiair en ik zijn tenslotte gezamenlijk op de onderstaande kaarten gekomen. Op deze kaarten staan iconische producten voor fonQ en zijn passend bij het onderwerp van de kaart. Deze kaarten zijn intern in gebruik bij fonQ.

Datum: 5 januari 2020

In samenwerking met: Romana de Wildt

Design vogel: Camilla Reijneveld

Feestdagen magazine fonQ

Feestdagen magazine fonQ

Tijdens mijn stage bij fonQ heb ik meegewerkt aan het feestdagen magazine. Samen met mijn collega’s van content, design en fotografie heb ik dit mooie magazine mogen samenstellen. Ik was hier verantwoordelijk voor de eerste opzet van de vormgeving samen met mijn medestagiaire. Hierbij keek ik vooral naar kleur, indeling en afbeeldingcombinaties. Dit heeft geresulteerd in een gezellig, warm en stijlvol magazine die de klanten van fonQ bij hun bestelling geleverd krijgen.

Datum: 3 januari 2020